Uutuuskirja Parantava ruoka on erinomainen lähdeteos kaikkeen siihen jopa tieteellisesti perusteltuun tutkimustietoon, mistä virallisissa ruokasuosituksissa vaietaan tehokkaasti. Kirjan ovat kirjoittaneet Sahalahdella asuvat yleis- ja verisuonikirugi Taija Somppi ja liikuntafysiologi Jani Somppi. Se on jatkoa Parantavat rasva -kirjalle, jota voi suositella jokaiselle, sillä se avaa tehokkaasti sen kuinka meitä on johdettu rasvakeskustelussa harhaan ja kuinka päättäjämme sokeasti uskovat virallista näkemystä, jolle ei löydy enää edes kunnollisia tieteellisesti kestäviä todistetta.

Parantava ruokaLapsemme, vanhuksemme ja jopa armeijassa olevat nuoremme pakotetaan valitsemaan kevyt-kasvirasvalinja virallisen näkemyksen mukaisesti, vaikka monien henkilökohtaiset kokemukset ja metatutkimukset osoittavat, että maito/eläinkunnanrasvojen sadat erilaiset rasvahapot ovat aivojen kannalta välttämättömiä.

Alku kirjassa on raflaava ja hälyttävä perusteluineen. Suomalaiset ravitsemussuositukset sairastuttavat…

Lisäksi kirja kertoo sen, millaiset ovat terveyttä edistävät ravitsemussuositukset.

Kirja kertoo myös parantavista yrteistä ja kasveista, joita eläimet ja esi-isämme ovat osanneet käyttää tuhansia vuosia ennen synteettisten ja patentoitujen lääkkeiden keksimistä. Kirjassa on luonnonmukaisisa keinoja parantua ja ennaltaehkäistä tiettyjä yleisiä sairauksia.

Runsaasti palautetta

- Saimme ensimmäisestä kirjastamme paljon yhteydenottoja. Moni ihminen kertoi saaneensa terveytensä takaisin kirjan neuvojen avulla, iloitsevat Jani ja Taija Somppi.

- Yksipuolisesti kasvirasvalevitteitä sisältävä vähärasvainen ruokavalio ei turvaa normaalia hormonitoimintaa. Lisäksi sokeri ja tärkkelyspainoteinen ruokavalio altistaa monille sairauksille. Suomessahan virallinen terveydenhoito on sairaanhoitoa ja lääkitsemistä lääkkeillä. On erikoista, että kaikesta saatavilla olevista tiedoista huolimatta koulussa tarjotaan perusruokaa, joka on useimpia koululaisia sairastuttavaa, kertoo Taija. - Länsimainen prosessoitu ruoka on omiaan aiheuttamaan hormonaalisia puutos- ja epätasapainotiloja, jatkaa Taija

Rypsi ja rapsiöljyjen vaaroista puhuttaessa kerrotaan monista eri rikka- ja tuholaismyrkyistä, jotka aiheuttavat jopa mehiläiskuolemia viljelmillä. Lääketiede on julkaissut tiedon, että näiden myrkkyjen Parkinsonin ja Alzhaimerin taudin kanssa olisi yhteys.

Kirjassa käsitellään myös GMO-riskejä, opastetaan ravintolisien käyttöön sekä avataan suolistobakteerin tärkeitä tehtäviä terveyden tukipilareina. Rypsiöljyn linolihapolla on jo puoli vuosisataa sitten todettu haitallinen yhteys sydän- ja verisuonisairauksiin.

Kirja ylistää kalaöljyjä ja D-vitamiinia moneen eri elintasosairauteemme. Lisäksi kirjassa kerrotaan uskottava syy Suomen suuren osteoporoosikansantaudin syystä.

Myös joka paikkaan tungettavat maissi ja soija käsitellään kirjassa; kuinka ne vaikuttavat mm. kilpirauhasen toimintakykyyn. Soija laskee testosterointasoja ja soijan teollinen valmistusmenelmän tästä tai jostain muusta lähteestä lukenut varmasti miettii kaksi kertaa lukemaansa.

Omakohtainen kokemus

Olen itse saanut tilaisuuden testata luontaishoidoin ja ruokavaliolla parantumisen ihmeen, sairastuttuani sikapiikin jälkeiseen väsymys- ja kipuoireisiin, joita sairastin yli puoli vuotta. Paraneminen alkoi, kun hain apuni tahoilta, jotka neuvoivat tarkan ruokadieetin, luontaistuotteet ja myrkynpoisto-ohjelman.

Katso mitä syöt, niin pysyt terveenä ja onnellisempana. Kokemukseni mukaan paranemisprosessiin tarvitaan aitoa luonnonmukaista ruokaa ja vallan muuta kuin kasvisrasvoja.