Seutulainen 6/2017

Mansen Timpureiden huopakattojen myynnistä vastaava Esa Lähteenmäki on pari tuntia ennen remonttikohteen aloittamista kiireinen; työnjohtajan puhelin soi tuon tuosta.

Remonttikohteeseen materiaalit katolle nostavaa Hiab-autoa lastataan juuri parasta aikaa Mansen Timpureiden toimipisteessä Tampereen Kolmenkulmassa.

- Tämä on siitä mukava kohde, että piha on hyvä ja kuorma-autolla pääsee hyvin nostamaan tavarat kohteeseen, Esa toteaa. Monasti esimerkiksi kesämökkikohteissa tavaroita joutuu viemään pitkänkin matkan takaa, jotkut kohteet ovat niin pienen tien päässä ettei sinne ole pakettiautoa suuremmalla autolla asiaa.

Palataan ajassa pari kuukautta taaksepäin: asiakas huomasi Mansen Timpureiden mainoksen - Seutulaisesta tietysti - ja otti yhteyttä Lähteenmäkeen. Tarvittavat toimenpiteet käytiin asiakkaan kanssa läpi ja kirjallinen tarjous saapui sähköpostiin seuraavana päivänä. Asiakas otti kaksi tarjousta kilpailevilta yrityksiltä ja ne saatuaan päätti soittaa uudemman kerran Lähteenmäelle - tällä kertaa urakkasopimuksen allekirjoittamisen vuoksi.


Tarkka aikataulu

Työmiehet saavat käteensä yrityksen ja asiakkaan välisen urakkasopimuksen. Näin kaikki tietävät mitä on sovittu. Kaupat sopinut toimii myös työnjohtajana kohteessa, näin ei ole kuilua myyntimiehen ja työnjohtajan välillä.

Kolmen päivän kuluttua tehdään viimeisiä huopa-asennuksia, työstä syntyneet jätteet on viety pois ja peltisepän mittaamat pellit on nostettu katolle. Pari piipun pellitystä ja räystäspellitykset eivät kokonaista työpäivää vie, joten peltimiehenkin osalta työ tulee tänään valmiiksi.

Iltapäivällä paikalle saapuu vielä sadevesikourujen ja seinätikasten ammattimies ja tämän jälkeen urakka on valmis. 

- Pidämme kaksi aikataulupalaveria viikossa, Lähteenmäki kertoo.

- Kun kaikki työvaiheet tehdään oman yrityksen miehillä ilman aliurakointia, on remontin edistyminen aikataulussa myös kokonaan omissa käsissä.

Lähteenmäki käy vielä remontin asiakkaan kanssa läpi ja luovuttaa takuukirjan, johon käytetyt materiaalit sekä takuut on kirjattu. Huopakatolle myönnetään aina 10 vuoden vedenpitävyystakuu. Materiaalien parantumisen myötä ennen huonosta maineesta kärsineen huopakaton elinikä on nykyään jo 40 vuotta.

50 rakennusalan ammattilaista

Mansen Timpureiden työväki koostuu huopa-asentajista, peltisepistä, kirvesmiehistä sekä sadevesijärjestelmien sekä kattoturvatuotteiden asentajista. Varastolla työskentelee 3 miestä kantaten peltiä mittojen mukaan. Varastomies  pitää huolta siitä, että sovitut tavarat lastataan työmaille mukaan.

Yksityispuolella Mansen Timpureiden osaaminen kulminoituu kaikenmallisiin huopakattoihin. Ammattitaitoa löytyy palahuopa-, rullahuopa- sekä kolmiorimakattojen urakoimiseen. Peltipuolelta tehdään ainoastaan konesaumattuja peltikattoja yksityisille. 


Maksuton arviointi

Kirjalliseen tarjoukseen eritellään kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn osuus.

Työt suoritetaan kotimaisin työmiehin ja kotimaisin materiaalein. Kaikki kattohuopa tulee Icopalin tehtaalta Espoosta. 

- Teemme vuosittain monta urakkakohdetta julkisella sektorilla, jossa korjattavia tai kokonaan uudelleen rakennettavia kattoneliöitä on tuhansia. Monasti onkin suorastaan hermolepoa päästä hetkeksi pienemmän remontin vetäjäksi ja valvoa että se menee suunnitelmien mukaan, Lähteenmäki toteaa. 

- Olipa kohde suuri tai pieni, yritän aina kaikkeni jotta lopputulos olisi asiakaalle sellainen kuin sovittiin. 

- Ja kirjoita sinne vielä, että niin pientä kohdetta ei olekaan etteikö tarjousta kehtaisi pyytää. Vaikka se kesämökin saunan katto, Lähteenmäki huikkaa minulle lopuksi.