Seutulainen 6/2017

Loviisassa koetaan tänä kesänä 70-luvun ja ensimmäisten etelänmatkojen nostalgiaa maan kauneimmassa kesäteatterissa. Ruukinmyllyn kesäteatterin hauska show Keihäsmatkat yhdistetään kunnon possujuhlliin show and dinner -paketissa.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä koettava näytös huipentuu seuramatkojen legendaarisen keisarin Kalevi Keihäsen reseptillä valmistettuun rosvopaistiin Ravintola Ruukinmyllyn kellarissa ja juhlateltassa

Ilta päättyy laulelmakonserttiin Junnu Vainion pahojen poikien laulujen hengessä, esiintyjinä ammattinäyttelijöiden joukko ryyditettynä musikanteilla.

Ruukinmyllyn kesäteatterin katsomo on katettu, ja alueella on täydet anniskeluoikeudet.

 
Suomalaista majoitusta

Ruukinmyllyn kesäteatteri kuuluu osana vuonna 2008 perustettua Lomatähdet-majoitusyritystä. Lomatähtien kohteet sijaitsevat Loviisan lisäksi Porissa sekä Pohjois-Suomessa. Majoitusta löytyy niin mökeissä kuin huoneistoissakin. 

Jaakko Salmi ja Tiina Hankikari-Salmi ovat ylpeitä yrityksensä kotimaisuusasteesta kaikessa toiminnassa.

- Meille on hyvin tärkeää käyttää mahdollisuuksien mukaan lähipalveluja ja suomalaisia tuotteita, yhtä lailla rakennustarvikkeissa, liinavaatteissa kuin astioissa ja aterimissakin. Pidämme velvollisuutenamme osoittaa selkeästi, että olemme suomalainen yritys, kertoo Jaakko Salmi. 

 
Tunnelmallinen ruukki

Keihäsmatkojen tunnelmaan vievällä teatterireissulla kannattaa tutustua Strömforsin ruukkialueeseen tarkemminkin. Se tarjoaa mahdollisuuden leppoisaan lomailuun historiallisesti merkittävässä miljöössä. Ruukissa jatketaan vanhaa käsityöläisperinnettä, mikä luo leimansa koko alueen tunnelmaan. 

Ruukissa toimii kesällä pajamuseoiden ja käsityöläispuotien lisäksi ravintoloita ja kahvioita. Strömforsin rautaruukin 1700 ja 1800-luvun idylliin on valmistunut Lomatähtien yhdeksän huoneistoa ja kahdeksan bed and breakfast -huonetta. Alueella voi viettää aikaa kalastuksen, käsityöläispajojen ja museoiden parissa. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa poiketa vanhalla valtakunnan rajalla Ahvenkoskella sijaitsevalla Savukosken museosillalla.

 

 naurutakuu1

Ruukinmyllyn kesäteatteri on valmiina viihdyttämään Keihäsmatkojen tunnelmissa.

naurutakuu2

Kesäteatterin katsomo on katettu ja alueelta löytyy monenlaista palvelua sekä nähtävää.

naurutakuu3