Seutulainen 6/2017

Tampereen Tuomiokirkonkatu 8:ssa toimiva Hoitola Peacheek tarjoaa erilaisia ikääntymisen merkkejä hidastavia hoitoja. Yrittäjä, erikoislääkäri Eija Pitkänen pitää tiloissa myös yksityislääkärin vastaanottoa nimellä Lähitohtori, sekä tekee kotikäyntejä.

Hoitola Peacheekissa tehdään pistoshoitoja täyteaineilla. Kasvoille annetaan hoitoa myös juonteita häivyttävällä botuliinilla. Ihon pinnallisissa ikääntymismuutoksissa sekä lihasten ja jänteiden repeytymissä voidaan käyttää soluhoitoa: asiakkaan omasta verestä erotellaan kasvutekijät, jotka ihon alle, jänteisiin ja lihasrepeämiin ruiskutettuina kiinteyttävät ihoa sekä korjaavat lihas- ja jännevammoja.

- En tee taikoja, eikä ihmisestä tehdä eri näköistä. Jos asiakkaalla on joku ongelmakohta ulkonäössä, joka ottaa päähän joka kerta peiliin katsoessa, miksi siinä ei autettaisi, Eija kysyy.

Eija on hankkinut käyttämiinsä menetelmiin vuosia kestäneen koulutuksen, ja nykyisin hän kouluttaa myös muita.

- Kunnon koulutus takaa sen, että riskit minimoidaan. On tärkeää, että asioita tehdään oikein tutkittuun tietoon perustuen, hän toteaa.

- Kaikkien käyttämieni hoitojen perusteet on jäljitettävissä lääketieteelliseen tutkimukseen.


Aina huolitellut kasvot

Eija lähti lääkärinurallaan uudenlaiselle reitille vuonna 2009, jolloin hän kiinnostui kestopigmentoinneista ja ikääntymistä hidastavista hoidoista. Hän kouluttautui pigmentoijaksi, ja on erityisen tyytyväinen USA:ssa käymiinsä pigmentointikursseihin.

- Vaikka tekniikka ja käytettävät välineet ovat Amerikassa lähes samoja kuin täällä meillä, sikäläisellä menetelmällä tehdyt kestopigmennoinnit pysyvät paremmin, Eija kiittelee.

Pigmentoinnilla korostetaan kulmakarvoja, ripsirajoja ja huulten rajoja vuosien ajan pysyvällä käsittelyllä, jossa allergiatestattu väriaine viedään neulalla ihon alle. Väri jää ihon ylimpiin kerroksiin ja ihotyypistä riippuen haalistuu vähitellen 2-5 vuodessa.

Kasvot ovat pigmentoinnin jälkeen aina huolitellun näköiset. Kestopigmentoinnista on suuri apu silloin, kun aina aamuisin on liian kiire laittautua, tai jos ikänäkö tai epävarmat kädet haittaavat tarkkaa meikkaamista. Ankaran urheilun ja hikoilun jälkeen kasvot ovat aina huolitellun näköiset.


Nuorekas ja terve täyteläisyys

Juvedermin hyaluronihappo-täytehoidot Eija Pitkänen löysi, kun hän etsi apua omaan, hamsteripusseiksi kutsumaansa ongelmaan. - Kasvojen rasvapatjat häviävät ikääntyessä ja tukikudosten veltostumisen myötä kasvojen iho valuu alaspäin. Henkilöillä, joilla nuorempana on ollut korkeat poskipäät, muodostuu lopulta leukaperiin selvät pussit, Eija selvittää. - Täyteainehoidoilla käsitellään juonteita, muotoillaan kasvoja ja kosteutetaan huulia. Tulos näyttää uudistuneelta, nuoremmalta ja luonnolliselta. - Kun kasvoilla on vähemmän ryppyjä, ilme on usein pirteämpi ja iloisempi. Vaikutukset pysyvät puolesta vuodesta jopa kahteen vuoteen riippuen iästä, hajoamisen aktiivisuudesta ja käytettävän aineen koostumuksesta. - Myös huulista hyaluronihappo tekee täyteläisemmät luonnolliselta näyttävällä tavalla. Minun käsittelyni jälkeen et tule huoneeseen huulet edellä, ja huulet liikkuvat puhuessa normaalisti.


Kyytiä kaksoisleuoille

Hoitolan uutuutena on Juvéderm Volite -syväkosteutus, jolla voidaan lisätä ihon hehkua ja hoitaa pieniä juonteita. Yhdellä hoidolla saadaan jopa yhdeksän kuukautta kestävä tulos. - Tavoitteena on luonnolliset, terveet ja positiivisella tavalla ikääntyvät kasvot. Lopputulos ei saa olla ylitäytetty, vaan kasvoilla tulee olla hehkuva, täyteläinen olemus, kuin kesäisen kypsän tomaatin pinta, joka taittaa valoa nätisti. Peacheekissä on myös tarjolla uusi hoito kaksoisleuan hävittämiseen. Vuosien ajan kehitetty lääke hajottaa ihonalaista rasvakerrosta ja rakentaa tilalle uutta sidekudosta. Leuka kiinteytyy eikä jäljelle jää velttoa pussia, kuten rasvaimusta.

 

 laser

Lääkäri Eija Pitkänen korostaa kunnon koulutuksen ja perusteellisen tutkimuksen merkitystä.