Seutulainen 7/2017

Raikkaan vaihtoehdon hampurilaisille tarjoava sukellusvenevoileipä on Suomessakin kasvattanut suosiotaan huimaa vauhtia kaikenikäisten asiakkaiden joukossa.

Maahan on vuoden 2000 avauksen jälkeen perustettu jo yli 150 Subway-ketjun franchise-ravintolaa. Yksi niistä on Lentolan liikekeskuksessa palveleva Subway Kangasala.

Yrittäjät Jussi Jokilampi ja Tommi Lindström avasivat ensimmäisen Subwaynsa Turtolaan jo vuonna 2010. Kangasalalla hyvien liikenneyhteyksien ääreltä Mäkirinteentieltä löytyvä ravintola on toiminut neljä ja puoli vuotta. Seuraavaksi Jussi ja Tommi käynnistävät Kaukajärven liikkeen tämän vuoden lopussa.

- Toiminta on sujunut hyvin ja myynti on kehittynyt, iloitsee Jussi Jokilampi.

- Olen ollut tyytyväinen Subway-ketjun yrittäjänä. Kangasalan Subwayssa on seitsemän työntekijää. Alusta asti liikkeen henkilökunnan vaihtuvuus on ollut hyvin vähäistä, leipätaiteilijat ovat hyvin viihtyneet talossa.


Nälän ja mieltymyksen mukaan

Subwayn raaka-ainevalikoimista on mahdollista rakentaa tuhansia erilaisia leipiä. Ketjun suosituimmat leivät ovat Kana Teriyaki ja salamia, pepperonia ja kinkkua sisältävä Italian BMT.

Subwayn täytettyjen leipien suosio perustuu ennenkaikkea tuoreisiin raaka-aineisiin; vihannespuoli on tärkeä tekijä, samoin vastapaistetut leivät.

Keveys ja terveellisyys ovat myös isoja asioita menestyksessä. Subwayssa asiakas voi omilla valinnoillaan rakentaa annoksestaan juuri niin terveellisen, vähärasvaisen ja vähäsuolaisen kuin haluaa. Päivittäin tullaan ostamaan myös ruokaisia salaatteja.

Leipä rakennetaan linjalla osa kerrallaan. Aluksi valitaan vastapaistettu leipä, joissa vaihtoehtoina ovat vaalea, hunajakaura, juusto-oregano, yhdeksän viljan tai vaalea seesam. Täytteitä on 40 erilaista, paistista ja pekonista pippurijuustoon. Lisätäytteeksi voi myös valita terveellisen avocadon. Asiakkaan niin toivoessa leipä paahdetaan.

Subia täydennetään kastikkeilla ja kasviksilla sekä mielitekojen mukaan oliiveilla, suolakurkulla ja jalapenolla. Leipä kruunataan kastikkeilla ja mausteilla.


Kelluva sauna

Subwayn johtamisen lisäksi Jussi Jokilampi ja Tommi Lindström vuokraavat saunalauttaa Kangasalan Mobilian rannassa Längelmäveden kansallismaisemissa. Kesäpäivän Saunalautan kiuas on kuumana sekä arkena että viikonloppuna.

Kolme tuntia kauniissa maisemissa seilaavaan saunaan mahtuu löylyttelemään 11 henkeä kerrallaan ammattitaitoisen kapteenin hoitaessa lautan ohjaamisen. Kesäpäivän Saunalautta on varustettu grillillä, ja saunottelijat voivat myös tilata etukäteen ruoat ja juomat.

 

 sub

Täytteiden, kastikkeiden ja mausteiden monipuolisuus on asia, joka vetää faneja täytetyn tuoreen leivän ääreen.