Seutulainen 7/2017

Kangasalan Nesteelle avattiin hiljattain uusi pesulinja, joka pesee vanhat autonpesutekniikat mennen tullen. Uutuuttaan kiiltelevä laite putsaa ajoneuvot entistä paremmin ja nopeammin. Nesteen hienolla autonpesulla on ollut tähänkin asti oma fanijoukkonsa, joka on tullut pesulle kaukaakin, Tampereelta tai Kuhmalahden perukoilta. Seutulaisen mainoksista leikatut etukupongit on vuosien varrella hyödynnetty tarkasti.

Kanta-asiakasjoukko näyttää laajenevan entisestäänkin, kiitos lyhyemmän pesuajan. Uudessa koneessa yhdistyvät harjattoman ja harjallisen pesun parhaimmat ominaisuudet. Auto tulee putipuhtaaksi pienimpiä yksityiskohtia myöten, tehokkaasti mutta hellästi. Pesu sopii myös kaikkein herkkähipiäisimmille ajoneuvoille.


Neuvoa ja turvaa tarjolla

- Uusi kone pesee nopeammin, koska siinä on monta yhtäaikaista toimintoa, selittää yrittäjä Noora Peltonen.

Edellinen pesulinja oli jo kahdeksan vuotta vanha. Moni sanoi, että onhan se pirun hyvä, mutta kun teillä on aina jonoa. Nyt ei enää tarvitse odotella, kun pesu on puolta nopeampi, ja pesutulos on silti vieläkin parempi.

- Ihmiset tykkäävät kun meillä on tässä aina paikalla henkilökuntaa, joka auttaa ihan kädestä pitäen käyttämään autopesua, Noora lisää.

Uudessa pesulinjassa on myös valmistajan etävalvonta, eli pesussa olevaa autoa tarkkaillaan jatkuvan videotallenteen kautta. Parannusta entiseen on myös täysin automaattinen muodontunnistus. Samalla ohjelmalla voidaan siis turvallisesti pestä myös suksiboksit ja lava-autot. Enää ei väärän ohjelman valinta ole edes mahdollista.


Alustaa unohtamatta

Suuret pehmoharjat kallistuvat auton muotojen mukaan. Pesulinjan kääntyvät korkeapainesuihkut puhdistavat tehokkaasti sellaisetkin pinnat, joihin harjat eivät ylety. Pistesuuttimilla saadaan tarpeeksi painetta, jotta kauimmaisetkin pinnat puhdistuvat. Koneen alustapesuri poistaa tehokkaasti tiukankin lian, myös helmoista, lokasuojien sisäpuolilta ja takapuskurin alapuolelta.

- Auton alustan pesu on tärkeämpää kuin moni hoksaakaan, muistuttaa Noora. Pesuun kuuluu myös renkaiden pesu ja kiillotus. Hyvä kuivaus tapahtuu aerodynaamisesti keulasta perää kohti. Ohjelman päätyttyä kone pysähtyy auton perään, ja siitä on puhtaan auton omistajan helppo ajaa ulos linjalta.


Auto kuin auto kylpyyn

Nesteen uusi pesulinja sopii myös isoille autoille; maksimikorkeus siinä on 2,85 metriä ja leveyttä saa olla kahteen ja puoleen metriin saakka. Pientä arjen luksusta saa valitsemalla laavavaahtopesun: siinä autoa hemmotellaan runsaalla määrällä pinkkiä, miellyttävästi tuoksuvaa vaahtoa, jonka annetaan hetki vaikuttaa ennen huuhtelua.Ohjelmaan kuuluu useita erilaisia vahoja, monta harjausta, alustanpesu sekä renkaan kiillotus ja pesu.

 nestehauto

Kangasalan Nesteen uuteen pesulinjaan on sukeltanut jo useita satoja autoja, eikä jonoa silti ehdi syntyä.

 neste paku

Jopa 285-senttiä korkeat autot mahtuvat pestäväksi.