Seutulainen 10/2017

Oma auto on monelle hyvin herkkä ja henkilökohtainen asia.
Katsastaminenkin on sen verran virallista puuhaa, että joitakin asioiminen viranomaisten kanssa saattaa jännittää. Oriveden Autokatsastuksessa  ei kuitenkaan pipo kiristä vaan hymy on herkässä, ja asiat hoidetaan hyvässä palveluhengessä.

- Meillä pyritään aina palvelemaan ystävällisesti. Paljon on kiinni siitä minkälaisella asenteella asiat puhutaan, vaikkei asiakas voikaan olla aina oikeassa, toteaa Janne Tallgren.
Oriveden Autokatsastus Oy perustettiin kaksi vuotta sitten. Katsastaja Marianne Hetekivi löytyy joko tiskin äärestä tai konepellin alta. Aseman yrittäjinä toimivat Janne Mäkinen, Jukka Puranen ja Janne Tallgren hoitavat hekin tarvittaessa katsastustyötä.
Kevyen kaluston katsastus-, rekisteröinti- ja vakuutuspalveluita tarjoava, erittäin pirkanmaalainen Oriveden Katsastusasema Oy  on ketjuista riippumaton ja paikkakunnan ainoa kotimainen katsastusasema.
Samaan yritysryppääseen kuuluu kaikkiaan 11  itsenäistä yrittäjävetoista autokatsastusasemaa pitkin ja poikin Pirkanmaata ja vähän sen ulkopuolellakin.
- Monelle asiakkaalle merkitsee paljon se, että katsastusasemalla on yksityinen ja suomalainen omistaja, toteaa Janne Tallgren.  
- Yrittäjävetoisessa kotimaisessa firmassa pystytään tekemään ja toteuttamaan nopeita päätöksiä, Janne Mäkinen täsmentää.


Helppo tulla

Oriveden Katsastusasemalla on nykyaikaiset tilat ja laitteet. Katsastajan työskentelyä voi ihailla katsastustiloissa tai odotella sen aikaa viihtyisissä asiakastiloissa kahvikupin kanssa.
Suurin osa asiakkaista tulee aikaa varaamatta, silloin kun heille parhaiten sopii. Katsastukseen voi myös varata ajan ja niin pääsee jonottamatta palveltavaksi. Perjantait ovat yleensä kiireisiä ja silloin suositellaan ajan varaamista.
Samassa liikehuoneistossa Maskun, Ysitien Auton, Fixuk-
sen ja Vianorin kanssa toimivalle katsastusasemalle on hyvät kulkuyhteydet ysitien molemmista suunnista. Jos katsastuksessa löytyy autosta jotain korjaustarpeita, saa asiakas niin halutessaan avun nopeasti naapuritiskiltä saman katon alta.
Vaikka erilaiset ajoneuvon rekisteröinnit voi nykyisin hoitaa itse netissä, monet silti mielellään tulevat paikan päälle lippusten ja lappusten kanssa.
- Kun netissä rekisteröiminen aikoinaan alkoi, moni myi auton vahingossa itse itselleen. Ajoneuvon omistajanvaihdosta tehdessä täytyy olla tarkkana. Kannattaa ennemmin tulla meille tiskille asioimaan kuin tuskailla asian kanssa kotona, jos on yhtään epävarma, Janne Mäkinen muistuttaa.

 

Katsastuksen kriteerit muuttuvat
- Autot ovat tulleet parempikuntoisiksi vuosien varrella. Esimerkiksi ruostevaurioita ei uusissa autoissa ole enää samalla lailla kuin vielä viisitoista vuotta sitten, parantuneen koritekniikan ansiosta, Janne Mäkinen mainitsee.
- Nykyautoissa on sähkövikoja vastaavasti enemmän.
- Katsastukseen tulevissa autoissa on nykyään paremmat renkaat kuin ennen vanhaan. Se johtuu osittain renkaiden hintojen laskemisesta, mutta myös siitä, että kun aiemmin renkaiden kunnolla ei ollut katsastuksessa väliä, nykyisin yksikin liian sileä rengas aiheuttaa hylkäyksen.
Trafin asettamiin katsastuksen kriteereihin tulee ensi vuonna jälleen muutoksia. Muutoksen myötä esimerkiksi toimimattomista jarruvaloista saa ajokiellon. Tähän asti pimeät jarruvalot ovat olleet katsastuksen hylkäysperuste, sitä ennen moisesta on saanut korjauskehotuksen.
- Meillä asenne on palveleva ja neuvova, ja asiakas otetaan asiantuntevasti vastaan. Katsastusala muuttuu koko ajan, mutta asiat yritetään ratkaista yhteisymmärryksessä asiakkaan kanssa, toteaa Janne Tallgren.

 10tesla

 Marianne Hetekivi ja Janne Tallgren eivät hämmenny Teslankaan konepellin alla.

 10konttori

 - Asiakasta palvellaan ja neuvotaan aina mahdollisimman hyvin, kertoo Janne Tallgren. Marianne Hetekivi on yrityksen tutuin kasvo.