Suomessa villasukkia käyttävät kaikki, mutta mikä on Suomen Villasukkapääkaupunki? Tietenkin se, jossa juostaan Villasukkajuoksun SM-kilpailut ja jossa villasukista on muodostumassa kaupunkilaisten yleistä mentaliteettia kuvastava hyödyke. Villasukat ovat lämpöiset, pehmeät, rakkaudella kudotut ja kaikille sopivat - niin on myös Oriveden kaupunki.

Orivesi on päättänyt julistautua Suomen Villasukkapääkaupungiksi. Markkinointia ja käytännön toimenpiteitä vauhdittamaan on saatu EU:lta Leader-rahoitusta. Hankkeeseen on palkattu Suomen ja varmasti koko maailman ainoa villasukkakoordinaattori Ulpu Aho.
- Toivomme orivesiläisten ottavan omakseen villasukkapääkaupunki-idean. Yhdessä voimme luoda myönteistä näkyvyyttä muualla Suomessa ja saada ihmiset kiinnostumaan Orivedestä, niin matkailu- kuin asumismielessä, kertoo Ulpu Aho.
- Villasukat kuvastavat mielentilaa jota haluamme ihmisille välittää. Siihen liittyy kiireettömyys, rauhoittuminen, mielenrauha, läsnäolo, rentous – täydellistä vastapainoa hektiselle elämälle.

 

7ulpu aho

Villasukkakoordinaattori Ulpu Aho ja tyttärensä Elif Aho.