Tänä vuonna Pirkkalan Muinaisviikot järjestetään virtuaalitapahtumana. Viikinkiajasta ja Tursiannotkon alueella tehdyistä arkeologisista löydöistä aiheensa ammentava tapahtumakokonaisuus kokoaa yhteen monipuolista ohjelmaa, muun muassa asiantuntijaluentoja, kädentaitojen kurssin, muinaisteemaisen videosarjan sekä lapsille suunnatun videoteoksen.

Kunnan YouTube-kanavalla elokuussa julkaistava videosarja esittelee muinaisajan uskomuksia, käsityöperinteitä ja ravintoa. Elämää muinaisajan Birckalassa -videosarja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry:n kanssa.

 YouTubessa voi seikkailla myös Arkeologin arvoituksen matkassa. Meriryhmä-teatterikollektiivin tuottama lastenteatteritallenne ilottelee nukketeatterilla ja huumorilla. Arkeologin arvoitusta voi seurata Muinaisviikkojen aikaan 2.–29.8.

Muinaiset kädentaidot ja asiantuntijaluennot ovat osa tapahtuman perinnettä. Nuolen kokoamista ja viimeistelyä pääsee kokeilemaan kurssilla, joka toteutetaan verkossa kolmessa osassa 3.–18.8. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen.

Lauantaina 14. elokuuta järjestettävässä webinaarissa kuullaan kolmea asiantuntijaa, kun ääneen pääsevät museoviraston amanuenssi, arkeologi Sami Raninen, tietokirjailija ja arkeologi Ilari Aalto ja arkeologian tohtoriopiskelija Ulla Moilanen.

Muinaisviikot päättää pakanafolk-orkesteri Äimätär sunnuntaina 29.8. Konsertti esitetään live streamina ja siitä tehdään myös tallenne myöhempää katsomista varten.

7muinais

Pirkkalassa ollaan jälleen rautakauden tunnelmissa.

 7BANDI

Äimätär ammentaa musiikkia Kalevalasta.