Oriveden maaseudulla sijaitseva sukutila Eräjärven Eerola täyttää tänä vuonna komeat 300 vuotta. Tila on on ollut samalla suvulla vuodesta 1721 asti, ja tällä hetkellä tilalla toimii kymmenes, yhdestoista ja kahdestoista isäntäpolvi. 

Eerola on tarjonnut juhlapalvelutoimintaa jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. 

Tilattujen tilaisuuksien lisäksi tilalla järjestetään avoimia tapahtumia, kuten musiikillisia sunnuntaibrunsseja, lounaspöytiä, hyvinvointitapahtumia ja konsertteja. 

Tilan nykyinen yrittäjä, kotitalousopettaja Hannele Eerola-Jämsén on rikastanut perinteikästä juhlapalvelun toimintaa tuomalla mukaan uusia tuulia maailmalta. Eerola-Jämsénin perhe asui aikoinaan yli kymmenen vuotta ulkomailla hänen puolisonsa suurlähettiläs Kauko Jämsénin edustaessa Suomea muun muassa Bulgariassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Diplomaattivuosien aikana Hannele vastasi ja emännöi lukuisia edustustilaisuuksia Suomen ulkomaan edustustoissa.

Vuonna 2009 perhe palasi juurilleen Eerolaan. 

Kaukaa näkee lähelle

- Diplomaattielämä avarsi maailmankuvaani ja sai näkemään asioiden syvimmän merkityksen. Se on entisestään luonut arvostusta omia juuria kohtaan ja saanut näkemään niiden tarjoamien mahdollisuuksien kirjon, Hannele Eerola-Jämsén toteaa.

Juhlapalvelun erilaisissa teemoissa loihditaan muun muassa slaavilaista tai vanhan ajan tunnelmaa; juhlitaan Mannerheimin tapaan tai nautitaan alueen kulttuuririennoista. 

- Teemat saavat usein inspiraation perheen omista lähtökohdista ja pyrkimyksestä luoda uudenlaista elämäniloista yritystoimintaa keskelle maaseutua. Vieraiden viihtyvyyden lisäksi meille on tärkeää koko alueen elinvoimaisuus, Hannele kertoo.

Suojaisan pihapiirin siimeksessä palvelee Tee- ja kahvihuone Siirin Salonki & puoti, jossa voi nauttia leivonnaisten ja pikkusuolaisen seuraksi vaikkapa lehtikuohua, männynneulasmehua tai katajanmarjasnapsia sekä inkivääri- ja hunajalikööriä. Vanhan ajan tyylihuonekaluilla sisustetussa kesäkahvilassa, Tee- ja kahvihuone Siirin Salongissa, voi levähtää sherrylasin, konjakin, virkistävän drinkin tai pienpanimo-oluen parissa.

Eerolan miljöö inspiroi myös perheen tyttären, runoilija Jasmin Jämsénin elämänfilosofisia runoja ja taidetta, jota on nähtävillä Eerolassa. Toiminnassa ovat mukana myös pikkuveli Johannes ja vanha emäntä Hellevi Eerola.

9Eerola

Eräjärven Eerola on ollut samalla suvulla vuodesta 1721 lähtien.

 9nainen

- Täällä kohtaavat aitous ja ylellisyys, leikkimielisyys ja rauhallisuus, sekä jatkuva halu olla edellä aikaa, kertoo Hannele.