Teiskon Rengaspalvelu, tuttujen kesken TRP, on lähes kymmenen vuotta toiminut paljasjalkainen teiskolainen yritys, joka on erikoistunut paitsi renkaiden myyntiin ja rengastöihin, myös hyväntuuliseen palveluun. Niiden lisäksi yrittäjiltä Vesa Leponiemeltä ja Jari Salmesvuorelta sekä kahdelta työntekijältä onnistuvat myös kaikenlaiset moottorikoneiden huollot ja korjaukset kaikissa merkeissä autoista moottoripyöriin ja pienkoneisiin: on laakerinvaihtoa, katsastuskorjauksia, lohkolämmittimien, pakoputkien ja jarrujen laittoa, kytkimien ja jakohihnojen korjauksia, vikakoodien kuittauksia ynnä muuta.

Renkaita riittää

Töitä on Teiskon Rengaspalvelun yhden nosturipaikan hallissa ja kuusipäiväisessä työviikossa riittänyt yllin kyllin. Sesonkiaikaan on kädet täynnä rengashommia eikä kaikkea remppaa ehdi ottaa vastaan, mutta niitä värkätään sitten hiljaisempaan aikaan.

Automekaanikoksi opiskellut Vesa Leponiemi oli ennen yrittäjäksi ryhtymistään reilut 16 vuotta töissä rengasliikkeessä. Moni asiakas seurasi tuttua taitajaa uuteen liikkeeseen. 

- Meillä on nopea palvelu. Varaosatkin saamme usein jo seuraavaksi päiväksi. Tarvittaessa olemme tulleet sunnuntainakin hommiin, Vesa kertoo.

Syntyperäisenä teiskolaisena Vesa tuntee monen lähialueen farmarin konekannan kuin omat taskunsa. Kymmenen kilometrin säteellä on satakunta maatilaa, joissa on yhteensä melkoinen määrä traktoreita, peräkärryjä ja muita maatalouskoneita - ja jokaista Teiskon asukasta kohden on ainakin neljä rengasta. Lisäksi seudulla asuu paljon kesäasukkaita, joista moni asioi rengastarpeissaan Teiskon Rengaspalvelussa.

Suuri valikoima

Palveluun kuuluu alle laiton lisäksi renkaiden pesu ja paineiden tarkistus.  Yritykseltä onnistuu sekä kevyen että raskaan kaluston renkaiden korjaukset, nastoitukset ja vannetyöt. Lisäksi hallissa on tilaa renkaiden kausisäilytykseen.

- Toimitamme ja asennamme renkaita mopoautoista maastureihin sekä kottikärryistä traktoreihin. Hyllyssä on hyvä valikoima renkaita, seitsemisensataa sarjaa. Spesiaalirenkaatkin saadaan toimitettua hyvin nopeasti.

- Ykkösmerkkeinämme ovat Hankook ja Goodyear.  Kiinalainen Aeolus on erityisesti kuorma-autojen ja BKT -traktorien renkaiden joukossa hyvä merkki, yrittäjä kehuu.

11trp

Työt ovat viime aikoina lisääntyneet huomattavasti, Vesa Leponiemi kertoo.

 22 jari

Jari Salmesvuori auton kimpussa.