Rantaperkiössä Tampereella sijaitsee rikkoutuneiden kodinkoneiden hätäkeskus ja varaosien paratiisi, Piketa Oy. Liikettä luotsaavat Pirketta Honkoliini ja Kari Järvinen, apujoukkoinaan kahdeksantoista henkilön tiimi kodinkonealan ammattilaisia.

Piketa huoltaa kodinkoneet sekä myy niihin varaosat ja tarvikkeet. Mitä moninaisimpien kodinkoneiden huoltoasiat ovat tuttuja liki neljänkymmenen vuoden kokemuksella. Liikkeen varastosta löytyy noin 60 000 eri nimikettä; vuodesta 1999 lähtien on asiakkaita palvelut myös verkkokauppa.
Kysytyimmät tuotteet löytyvät myymälän hyllyiltä, kuten pesukoneiden,
kylmälaitteiden ja pölynimureiden varaosat ja tarvikkeet sekä partakoneiden teräverkot, kahvinkeittimien lasikannut ja muut tarvikkeet. Asioiden sujuvuutta lisää aina se, jos asiakas ennen liikkeeseen tuloa tai puhelua selvittää koneen merkin ja mallin sekä mahdollisen vian.
- Asiakkaat ovat hienoja persoonia ja työ palkitsee, kun koneet tulevat kuntoon ja asiakkaiden perhesopukin säilyy, nauraa toimitusjohtaja Pirketta Honkoliini.

Monipuolista palvelua
- Toimimme valtakunnallisena keskushuoltona useille suurten kodinkoneiden merkeille, muun muassa Smegille, Grundigille ja Gramille. Kun Iisalmessa tai Helsingissä hajoaa pesukone järjestämme korjaajan paikalle käyttäen noin 120 yrityksen alihankintaverkostoamme. Lopuksi raportoimme korjauksista päämiehillemme, jotka käyttävät tietoa tuotekehitykseensä, kertoo Pirketta.
Osan näistä lähialueen huolloista yritys suorittaa itse. Keskushuoltojen lisäksi Piketa on myös monien suomalaisten maahantuojien yhteistyökumppani Tampereen alueella, merkkeinä esimerkiksi Bosch-Siemens ja Miele.
- Alusta asti on yhtenä toimintamme kulmakivenä ollut kiinteistöpesulakoneiden myynti ja huolto Näissä asioissa toimimme yhdessä Esteri Pesulakoneiden ja Mielen kanssa. Tuotevalikoimasta löytyvät erikokoiset pesukoneet ja kuivausrummut, unohtamatta Esterin energiatehokkaita kuivaushuoneiden kondensiokuivaajia

Oma huolto myös tärkeää
- Korjaustyössä vaaditaan paljon energiaa ja innostusta syventyä eri ongelmiin. Aina ei ole tarpeellista lähteä korjaamaan konetta paikan päälle. Yritämme ensiksi ratkaista ongelman puhelimessa, jos kuulostaa siltä että kyseessä ei ole tekninen vika, vaan tilapäinen häiriö, mahdollisesti itse aiheutettu. Apua annetaan erilaisina vinkkeinä neuvontapalvelulla ja hyvällä sydämellä, vakuuttaa Pirketta.
- Koneita ostetaan mutta usein niitä ei osata huoltaa. Kahvinkeitin vaatii kalkinpoiston säännöllisesti. Aivan samalla tavalla astian- ja pyykinpesukoneille pitää suorittaa puhdistuspesu vuoden välein, Pirkitta Honkoliini muistuttaa.
- Näin tulee raikkaita käyttövuosia lisää.

5pirre

Pirketta Honkoliinin luotsaamassa yrityksessä palvellaan asiantuntemuksella ja hyvällä sydämellä.

 5myymala

Piketan varastosta löytyy kodinkoneiden varaosia noin 60 000 nimikettä.